Zwemstage LSVZ 2011

Welkom allemaal op de blog van Mieke en Céline

Lees mee over onze LSVZ zwemstage - Slovenie 2011! Wij houden jullie op de hoogte met verslagjes van de zwemmers en met leuke foto's!
PS: vergeet niet om af en toe onze visjes eten te geven.
gr Mieke, Céline

dinsdag 3 augustus 2010

LSVZ succesvol op de kampioenschappen

Deel 3: Belgische kampioenschappen 15 - 19+ jarigen

* Uitschieters van Dag 1:
Annelies onderwaterfase schoolslag
Op vrijdag stond voor Annelies een 100m schoolslag en een 50m rugslag op het programma. Tijdens de opwarming botste ze ongelukkig tegen anderen zwemmers die onaandachtig de baan overstoken. Het resultaat hiervan was een gekneusde vinger. 
(mmmmh... waar zijn we dit nog tegen gekomen???) 
Haar opwarming werd vroegtijdig gestopt om zich te laten verzorgen. 
Annelies besliste toch haar wedstrijden te zwemmen en deed dit gezien de omstandigheden ook erg goed! Op 100m schoolslag tikte ze aan in 1.25.45 en op 50m rugslag verbeterde ze haar BT tot 34.43. 

* Uitschieters van Dag 2:
Mickaël startpositie

Mickaël kwam Annelies vergezellen voor de 2de dag van de wedstrijd. Hij starte in zijn eerste belgische kampioenschappen meteen met de 200m vlinderslag waar hij zijn wedstrijd slim indeelde en zijn BT verpulverde met bijna 10 seconden! 
Annelies schoolslag
Vervolgens ging Annelies van start op haar 200m schoolslag waar ze eveneens haar BT kon verbeteren. Om af te sluiten zwom Mickaël op de 50m rugslag een BT waarmee hij knap 6de werd van zijn leeftijdsjaar. 


* Uitschieters van Dag 3:
Mickaël rugslag
Onze rugslag specialist begon aan zijn 100m rugslag door lichtjes in de war te zijn en wat links/rechts tegen de baan te zwemmen. Na een zeer korte (lees: dichte) keerpunt, herpakte hij zich fenomenaal goed voor zijn 2de lengte die hij bijna even snel zwom als zijn eerste 50m. Hiermee verbterde hij zijn BT tot 1.07.60!  
Annelies schoolslag
Annelies sloot haar kampioenschappen sterk af met de 50m schoolslag waar ze eveneens haar BT verbeterde tot 38.07 met een duidelijke mogelijkheid tot verdere progressie gezien haar aankomst ;-) De grens van 37 in grootbad komt steeds dichter bij...
Mickaël nam ten slotte deel aan de 50m vlinderslag waar hij met zijn zwembril rond zijn nek toch nog in slaagde om zijn BT scherper te stellen tot 29.64

 Dikke proficiat aan alle zwemmers!

foto's terug te vinden in fotoalbum

Geen opmerkingen:

Een reactie posten